Indexování Google Mobile First a vaše webové stránky

Zajímá vás, co brzdí vaše výsledky SEO a udržení pozic ve vyhledávačích? Příčinou mohou být nejnovější aktualizace vyhledávače Google. Tento článek uvádí několik důvodů, proč může indexace mobilních aplikací ovlivňovat váš web.

Problémy s kompatibilitou s mobilními zařízeními

Pokud má váš web problémy s mobilní kompatibilitou a je obtížně ovladatelný na tabletech nebo telefonech, poškodí to vaše pozice ve vyhledávačích. Díky automatickému návrhu Sitebuilderu a responzivním šablonám si můžete být jisti, že odkazy a tlačítka nejsou příliš blízko u sebe a text je čitelný na každé obrazovce.

Test rychlosti pro mobilní zařízení

Pokud jste si jisti, že váš web funguje dobře na obrazovkách mobilních telefonů a poskytuje návštěvníkům co nejlepší uživatelský zážitek, je důležité otestovat rychlost. Vyzkoušejte tento nástroj:

Google PageSpeed Insights

Zadejte adresu URL svého webu a zjistěte rychlost pro mobilní i desktopovou verzi:

Tento nástroj vás informuje o rychlosti stránek na počítačích a mobilních zařízeních. Cokoli pod 3 sekundy je dobré, ale cokoli nad 6 sekund poškodí vaše pozice ve vyhledávačích.

Skóre stránky Google

Musíte se také podívat na skóre kvality a výkonnost své stránky. Přihlaste se do svého účtu Google Webmaster Tools a vyhledejte problémy. Pokud žádné nenajdete, můžete je ještě vylepšit, zejména pokud se vaše stránka načítá pomalu.

Udržujte své stránky aktuální

Je důležité udržovat web aktuální a pravidelně kontrolovat dobu načítání, zejména po přidání nového obsahu. Další možností, která může velmi dobře fungovat, je změna šablony s menším počtem obrázků. Místo toho, abyste platili tisíce webdesignérovi za vytvoření nového webu, můžete jednoduše použít profesionální šablony s automatizovaným designem. Všechny jsou responzivní a připravené pro mobilní zařízení.

Poslední aktualizace: